×

Route

14

Telefoon

Spoedpost Weert: 0495 – 677 677
Voor alle nieuwe spoedvragen

Spoedeisende Hulp: 0495 – 57 26 10
Voor spoedvragen als u al onder behandeling bent van een specialist

Openingstijden

24 uur per dag, 7 dagen per week

Bijzonderheden

Huisartsenpost: 0495 - 677 677
Noodnummer: 112

Keurmerken

LOGO-NIAZ-vierkant.jpg   

Spoedeisende Hulp (SEH)

De Spoedeisende Hulp (SEH) is een afdeling in het ziekenhuis waar u terecht kunt wanneer u dringend behoefte heeft aan medische hulp. U moet echter wel altijd even bellen voordat u naar het ziekenhuis komt en bij voorkeur heeft u dan al contact gehad met uw huisarts.  

Eigen risico
U kunt op de SEH terecht zonder dat u een afspraak heeft. Meestal is dit na een doorverwijzing van uw huisarts of via de ambulance, maar in dringende gevallen kunt u ook op eigen initiatief naar de SEH komen. Houdt u er wel rekening mee dat de kosten (voor een deel) betaald worden vanuit uw eigen risico.

Wachttijd
Spoedzorg kun je niet inplannen, dus de SEH van SJG Weert werkt niet op afspraak. Dat kan betekenen dat u in sommige gevallen langer moet wachten voor u geholpen wordt, bijvoorbeeld als er veel patiënten tegelijkertijd binnenkomen. Acute en urgente spoedgevallen krijgen daarbij uiteraard altijd voorrang. Ook kinderen krijgen indien mogelijk voorrang. Zo snel mogelijk na binnenkomst op de SEH wordt door een verpleegkundige de ernst van de situatie beoordeeld en ingedeeld.

Eigen risico
De zorg bij de Spoedeisende Hulp vindt plaats in een ziekenhuis en voor deze zorg geldt ook het verplicht eigen risico. Heeft u uw eigen risico nog niet helemaal gebruikt? Dan betaalt u zelf een gedeelte van de rekening. De zorg van de huisarts gaat niet ten koste van uw eigen risico, met uitzondering van sommige aanvullende onderzoeken.

Folders

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang