×

Route

60

Telefoon

0495 - 57 22 11 (voor afspraken)
0495 - 57 22 12 (voor vragen)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00 uur

Keurmerken

LOGO-NIAZ-vierkant.jpg   

Medische Psychologie

Lichamelijke klachten, ziekte, medisch onderzoek en behandeling kunnen een zware belasting betekenen voor u en uw directe omgeving. Soms worden lichamelijke klachten (mede) veroorzaakt of in stand gehouden door persoonlijke problemen.

Bij kinderen kunnen klachten en/of ziekte zelfs de normale ontwikkeling verstoren. De ziekenhuispsycholoog behandelt mensen met allerlei voorkomende psychische problemen en is gespecialiseerd in medisch gerelateerde psychische klachten. Uw klachten kunnen een direct verband hebben met een ziekteproces dat u meemaakt, maar dat is lang niet in alle situaties het geval. Ook kan een behandeling van de psycholoog een onderdeel zijn van de voorbereiding op een ingreep of ziekenhuisopname of kan hij u helpen bij het herstelproces.

Psychische klachten
De klachten waarvoor u bij de polikliniek terecht kunt, kunnen heel divers zijn. De meest voorkomen klachten en vragen gaan over:
- Moeilijk te verklaren lichamelijke klachten.
- Cognitieve klachten zoals concentratiestoornissen of vergeetachtigheid.
- Stemmingsstoornissen of angstklachten samenhangend met een ingrijpende
  of chronische ziekte of met de behandeling daarvan.
- Gezondheidsbedreigende gedrags- of eetproblemen.
- Tandartsangst.

Verwijzing specialist
De medisch psychologen werken uitsluitend op verwijzing van een medisch specialist. U kunt ook zelf bij de specialist aangeven wanneer u behoefte heeft aan advies of begeleiding van een ziekenhuispsycholoog.

Folders

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang