×

Route

60

Telefoon

0495 - 57 21 90

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 17:00 uur

Keurmerken

LOGO-NIAZ-vierkant.jpg   

Longgeneeskunde

De poli Longgeneeskunde houdt zich bezig met het behandelen en begeleiden van patiënten met aandoeningen van de longen en de luchtwegen, zoals astma, COPD, hyperventilatie, klaplong, longembolie, longfibrose, longkanker, longontsteking of slaapapneu.

Gespecialiseerde spreekuren
Voor diverse longaandoeningen zijn spreekuren zoals: de Astmapoli, de COPD-poli en de OSAS-poli (Snurkpoli). Tijdens deze spreekuren zal de longarts of een gespecialiseerd verpleegkundige u helpen en begeleiden bij het omgaan met uw ziekte.

Longrevalidatie
Heeft u een aandoening aan de luchtwegen en heeft u tevens bijkomende klachten die uw conditie aanzienlijk verminderen, dan komt u mogelijk in aanmerking voor longrevalidatie. Het doel van de revalidatie is om u weerbaarder te maken tegen nieuwe infecties en ontstekingen en uw uithouding en kracht te verbeteren.

Inhalator instructie
Mensen met een longziekte gebruiken vaak medicijnen via een inhalator of puffer. Het is belangrijk om op de juiste manier te inhaleren, anders werken de medicijnen niet goed. Om u hierbij te helpen staan op de website www.inhalatorgebruik.nl hulpmiddelen voor patiënten en voor zorgverleners. Hier staan ook de nieuwste ontwikkelingen en duidelijke handleidingen. 'Zorg dat u er lucht van krijgt!'
Inhalatorgebruik

Opname
Mocht u worden opgenomen, willen wij u vragen om geen parfum of andere geurtjes te gebruiken. Veel longpatiënten hebben hier namelijk last van.

Folders

Oncologisch Netwerk Zuid-Oost Nederland

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang