×

Route

44

Telefoon

0495 - 57 23 70

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 17:00 uur
Dinsdag: 08:30 - 20:00 uur

Bijzonderheden

agenda.png

Gynaecologie en Verloskunde

De afdeling Gynaecologie en Verloskunde houdt zich bezig met klachten en aandoeningen die specifiek zijn voor de vrouw. Daaronder valt het begeleiden van aanstaande moeders tijdens hun zwangerschap en bevalling als dat nodig is of vóór de zwangerschap als zwanger worden niet vanzelf gaat. Maar ook voor problemen en vragen die niet direct met zwangerschap te maken hebben, kunnen vrouwen een bezoek brengen aan de gynaecoloog. Denk daarbij o.a. aan menstruatie- en overgangsklachten, incontinentie, kanker aan de vrouwelijke geslachtsorganen, oplossingen voor anticonceptie en seksuologische problemen.

Zwangerschap en bevallen
Het krijgen van een (eerste) kindje is heel bijzonder, maar vaak ook heel spannend. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op een eventuele bevalling in het ziekenhuis organiseren wij regelmatig informatiebijeenkomsten over zwangerschap en bevallen. Houd de agenda in de gaten voor de eerstvolgende bijeenkomst. Kijk bij de folders 'Kindergeneeskunde' voor meer informatie over borstvoeding en de lactatiekundige. Ook op www.zwangerinweert.nl vindt u informatie die interessant is voor zwangeren en kraamvrouwen in de regio.

Zwangerschapsecho’s
In SJG Weert kunt u terecht voor alle zwangerschapsecho’s. Op de echokamer verrichten onze echoscopistes termijnecho’s, nekplooimetingen (NT), 20-wekenecho’s (SEO) en groeiecho’s.

Een termijnecho moet tussen 10 en 12 weken gepland worden. Voor een nekplooimeting kunt u het beste rond de 12e week komen en de 20-wekenecho wordt bij voorkeur al bij 19 weken verricht. Dus plan tijdig uw afspraken voor deze echo’s via de polikliniek Gynaecologie.

3D/4D-Pretecho
Als aanstaande moeder voelt u dat er veel in uw buik gebeurt. De baby trappelt en draait. Nieuwsgierig naar hoe dat eruit ziet? In samenwerking met Mediweert (dit is een afdeling van SJG Weert) kunt u via een 3D/4D-pretecho mooie, gedetailleerde, bewegende beelden van de baby in uw buik laten maken. Kijk onder op deze pagina bij de folders 'Verloskunde' voor meer informatie.

Menopauzepoli
Alle vrouwen krijgen vroeg of laat te maken met overgangsklachten. Naast een algemeen spreekuur is er voor deze vrouwen ook een speciaal menopauzespreekuur. Bij dit spreekuur zijn, naast de gynaecoloog, ook twee speciaal opgeleide verpleegkundigen betrokken. Zij luisteren naar uw klachten en stellen samen een behandelplan op om de klachten te verminderen of zelfs te doen verdwijnen.

Vulvapoli
Vaginale klachten, jeuk, irritaties en pijn; veel vrouwen hebben er last van, weinig vrouwen nemen de stap om een bezoek te brengen aan een arts. De vrouwen die het wel doen, zijn achteraf opgelucht en vaak klachtenvrij. Daarom heeft SJG Weert een speciale Vulvapoli. Tijdens het spreekuur kijken een dermatoloog en een gynaecoloog samen naar de klachten. Dat zorgt niet alleen voor een snellere diagnose, maar het voorkomt ook dat u twee verschillende afspraken moet maken.

Folders

Algemeen
Bekkenbodem
Operaties

Folders over zwanger worden, zwangerschap en bevalling zie: Verloskunde.

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten

SKOO20120416-0521.jpg

Geboorteaangifte nu online

In de gemeente Weert kunnen ouders de geboorte van hun kind(eren) digitaal aangeven. Dat kan ook in het ziekenhuis. U kunt hiervoor een afspraak maken via: www.weert.nl/geboorte.

Geboorteaangifte in het ziekenhuis

Oncologisch Netwerk Zuid-Oost Nederland

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

Vaccinatie baarmoederhalskanker

Alle meisjes van 12 jaar komen in aanmerking voor de vaccinatie baarmoederhalskanker, die is opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Ook is er een zogenaamde inhaalronde voor meisjes van 13-16 jaar. De vaccinatie bestaat uit drie injecties binnen een half jaar. Het doel van de vaccinatie is om voldoende afweer op te bouwen tegen twee typen van het humaan papillomavirus (HPV). Dit virus is verantwoordelijk voor 70% van de gevallen van baarmoederhalskanker.

In de media is veel commotie ontstaan over de effectiviteit en veiligheid van dit vaccin. Met alle beschikbare informatie hebben we geen enkele reden om aan te nemen dat het vaccin niet veilig is of dat er ernstige bijwerkingen kunnen ontstaan. Zoals bij alle vaccinaties kan er wel enige roodheid of pijn ontstaan daar waar de prik gezet is (bovenarm). Ook de geruchten dat er verminderde vruchtbaarheid zou kunnen ontstaan na vaccinatie berusten niet op waarheid. Er is tot nu toe ruim 6 jaar ervaring met dit vaccin en de metingen van de afweerstoffen in het bloed laten zien dat er na 6 jaar nog steeds ruim voldoende bescherming is. De toekomst zal leren of er ooit nog eens een herhalingsvaccinatie nodig is. De gynaecologen van SJG Weert en ook de Nederlandse Gynaecologen Vereniging staan volledig achter deze vaccinatie. Zij adviseren u aan de oproep gehoor te geven.

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Eigen risico 'verblijf gezonde moeder'

Soms is het na de bevalling om medische redenen nodig dat uw kindje nog even in het ziekenhuis blijft. Uiteraard mag u dan als moeder bij uw kindje blijven. De kosten hiervan, (in tegenstelling tot alle andere ziekenhuizorg die is gerelateerd aan de geboorte van uw kindje), gaan ten koste van uw eigen risico. We willen u hierop attenderen om te voorkomen dat u wordt verrast door een rekening voor uw verblijf als 'gezonde moeder' in het ziekenhuis.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang