×

Route

35

Telefoon

0495 - 57 29 60 (voor vragen)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:00 – 17:00 uur

Anesthesiologie

Anesthesiologie houdt zich bezig met verdoving, pijnbestrijding en intensieve zorg rondom onderzoeken en operaties. Anesthesiologen zijn medisch specialisten die samen met een anesthesiemedewerker zorgen voor de veiligheid tijdens een operatie of onderzoek. Daarnaast behandelen anesthesiologen ook patiënten met chronische pijnklachten.

Verdoving en controle tijdens de operatie
Om de operatie zo goed mogelijk te doorstaan, zorgt de anesthesioloog niet alleen voor de verdoving, maar ook voor het stabiel blijven van de vitale lichaamsfuncties. Met behulp van speciale apparatuur bewaakt en regelt de anesthesioloog onder andere de bloeddruk, hartslag en ademhaling. Als u narcose krijgt, regelt hij ook de diepte van uw slaap. Zo nodig kan hij op ieder moment de anesthesie - de verdoving - bijsturen. Tijdens de operatie wordt u nooit alleen gelaten. Er blijft altijd iemand aanwezig om uw vitale functies te bewaken.

Controle voor de operatie
Ter voorbereiding op een operatie willen de specialisten van alles van u weten dat van invloed kan zijn op de behandeling. Bijvoorbeeld welke medicijnen u gebruikt, hoeveel u weegt en of u ergens allergisch voor bent. Dit gebeurt tijdens een bezoek aan de poli Preoperatieve Screening (PPS).

Behandeling van chronische pijn
Patiënten die langere tijd of zelfs chronisch last hebben van pijn, kunnen een bezoek brengen aan de Pijnpoli. Hier bekijkt de specialist, de anesthesist, welke manieren er zijn om uw pijnklachten te verminderen of te doen verdwijnen.

Folders

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang