×

Roze lintje voor borstkankerzorg

10 juli 2018
Categorie: Algemeen, Chirurgie, Medische Oncologie, Verpleegafdeling 3, Zorgtraject borstkanker

Onlangs heeft SJG Weert weer het roze lintje voor borstkankerzorg mogen ontvangen. Een kwaliteitskeurmerk dat de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) jaarlijks toekent aan ziekenhuizen die voldoen aan de strenge eisen voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

SJG Weert levert hoogstaande zorg aan patiënten met borstkanker of het vermoeden daarvan. Voor deze patiëntgerichte borstkankerzorg heeft SJG Weert al jaren op rij het roze lintje ontvangen. Wil een ziekenhuis voor het roze lintje in aanmerking komen moet het voldoen aan een scala van kwaliteitseisen. SJG Weert voldoet aan alle eisen en daar zijn we trots op. De kwaliteitseisen/criteria worden jaarlijks aangescherpt en zijn gebaseerd op patiëntervaringen en op feitelijke ziekenhuisinformatie.

Persoonlijke aandacht
Binnen de geboden borstkankerzorg is persoonlijke aandacht en een optimale zorg het doel.  Een verpleegkundig specialist / casemanager is gedurende het hele traject het vaste aanspreekpunt voor zowel de patiënt als de behandelaars in het ziekenhuis. Als spin in het web ziet die er op toe dat er niets over het hoofd wordt gezien en dat alle afspraken en onderzoeken goed op elkaar afgestemd worden. Voor de patiënt is het daarnaast erg prettig om met alle vragen en zorgen bij één vast persoon terecht te kunnen.

Samen beslissen
Een thema waaraan BVN voor het tweede jaar op rij veel gewicht toekent, is gedeelde besluitvorming. In deze kijk op de patiënt en de zorg, ook wel Samen Beslissen genoemd, wordt de patiënt uitgenodigd en ondersteund om samen met de zorgverlener, na te denken en te beslissen over de behandeling die het beste bij haar of hem past.

Het is immers de patiënt die een behandeling moet ondergaan en moet leven met de mogelijke gevolgen ervan. Een onderdeel van Samen Beslissen is dat zorgverleners voor- en nadelen van verschillende behandelmogelijkheden met de patiënt bespreken.

Voor meer informatie over het roze lintje en de borstkankermonitor kunt u terecht op de website: https://monitorborstkankerzorg.nl/nl/st-jans-gasthuis

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang