×

Online je eigen SJG-dossier bekijken

19 september 2018
Categorie: Algemeen

Je eigen medische dossier bekijken dat in het ziekenhuis wordt bijgehouden? Dat kan nu online via https://mijn.sjgweert.nl. Een afsprakenoverzicht, onderzoeksuitslagen, verslagen van specialisten en correspondentie naar de huisarts: het is een greep uit  de informatie die je op MijnSJG kan inzien. In de toekomst is het zelfs mogelijk om via deze weg je eigen afspraken in te plannen. Wel zo handig.

Inge de Wit, bestuurder SJG Weert: “De tijd dat de dokter in z’n eentje bepaalde wat goed voor u was, ligt gelukkig ver achter ons. Beslissen doen we in SJG Weert samen en daarbij wegen de stem en het belang van de patiënt het zwaarst. Het gaat immers om úw lichaam en gezondheid. Dat kan het beste wanneer wij in alle openheid met u communiceren. Niet alleen in de spreekkamer, maar ook daarbuiten via de elektronische snelweg.”

Inloggen met DigiD
Patiënten met een DigiD met sms-controle, kunnen direct inloggen op MijnSJG. Heeft u nog geen DigiD, dan moet deze eerst aangevraagd worden.

Naast afspraken, gespreks- en behandelverslagen en correspondentie zijn ook onderzoeksuitslagen direct zichtbaar zodra de specialist deze in het systeem heeft gezet. Dat is vaak al op dezelfde dag, bij complexere onderzoeken enkele dagen later, maar in elk geval voordat de patiënt bij de arts op het spreekuur komt voor een nadere uitleg en een eventueel behandeladvies. Natuurlijk kan zo’n uitslag op het beeldscherm (zonder context en interpretatie van de dokter) confronterend zijn en veel vragen oproepen. Het is de keuze van de patiënt om hier wel of geen gebruik van te maken. Inge de Wit: “Dat is de winst van MijnSJG. Als je niet wilt kijken, kijk je niet. Wij vinden echter dat je als patiënt het recht hebt om zelf te bepalen of en wanneer je je medisch dossier inziet. Vandaar deze extra, digitale service.“

Meer informatie
Mensen die meer willen weten over MijnSJG voordat ze er gebruik van maken, kunnen hiervoor terecht op de website van SJG Weert. Op www.sjgweert.nl/mijnsjg staan de meest gestelde vragen en de antwoorden. Ook is er op poliklinieken of via Patiënteninformatie een informatiefolder beschikbaar. Zijn er toch nog vragen, dan kan contact gezocht worden met de afdeling Patiënteninformatie (patiënteninformatie@sjgweert.nl of via telefoon: 0495 – 57 22 05). 

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang