×

Kwaliteitscijfers 2016

1 juni 2017
Categorie: Algemeen

Onze kwaliteitscijfers over 2016 zijn vandaag gepubliceerd op het Kwaliteitsvenster.
Je kunt ze zowel terugvinden op www.nvz-kwaliteitsvenster.nl als op onze eigen website: Kwaliteit in SJG Weert - concrete cijfers

In het Kwaliteitsvenster staat de kwaliteit van dertig onderwerpen en behandelingen in cijfers uitgedrukt. Drie jaar geleden, bij de start van het venster, waren dat er nog tien. Het gaat om de meest recente cijfers, dit zijn gegevens over 2016, die zijn aangeleverd aan Zorginstituut Nederland of de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Alle cijfers worden afgezet tegen een landelijk gemiddelde en waar mogelijk vergeleken met 2015. Ook zijn de cijfers voorzien van een toelichting door het ziekenhuis of revalidatiecentrum.

In het Kwaliteitsvenster kunnen patiënten in één oogopslag de kwaliteit van zorg bekijken van een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Bijvoorbeeld de zorg voor ouderen, resultaatmeting bij revalidatie of de wachttijden. Per onderdeel krijgt de patiënt niet alleen cijfers te zien, maar ook informatie over de context van de kwaliteitsinformatie. Wat zegt dit cijfer over de kwaliteit van zorg van een ziekenhuis of revalidatiecentrum? En waarom is een cijfer hoger of juist lager dan het landelijk gemiddelde?

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang