×

Bezoektijden

U kunt uw familielid, vriend of kennis dagelijks bezoeken tijdens de bezoektijden. Houdt u er rekening mee dat behandelingen kunnen doorlopen, bijvoorbeeld een onderzoek of artsenbezoek. U wordt mogelijk verzocht om even de kamer te verlaten. Wij vragen begrip hiervoor.

Buiten de bezoektijden kunnen de toegangsdeuren naar de afdeling gesloten zijn. Bent u mantelzorger, dan kunt u in bijzondere situaties en in overleg met de verpleegkundige, een zorgbadge aanvragen, zodat u ook buiten deze tijden naar binnen kunt. Als de situatie van een of meer patiënten erom vraagt, kan het zijn dat de toegangsdeur ook tijdens bezoekuren gesloten is. Als u op de bel drukt wordt de deur voor u open gemaakt.

Algemeen
Iedere dag:
15:00 - 19:30 uur

Vrouw-Moeder-Kind centrum - Ouders zijn altijd welkom.
VMK - algemeen:
Iedere dag:
11:00 - 11:30 uur
15:00 - 16:30 uur
18:00 - 19:30 uur

Couveuse: voor de couveuseafdeling gelden specifieke regels, de verpleegkundige zal u hierover informeren.
Iedere dag:
11:00 - 11:30 uur
16:00 - 16:30 uur
19:00 - 19:30 uur

Intensive Care Unit / Coronary Care Unit (ICU/CCU)
11:00 - 14:00 uur
16:00 - 20:00 uur

Voor kinderen kan een bezoek aan de Intensive Care ingrijpend zijn. Overleg daarom eerst met een verpleegkundige of bezoek van kinderen tot 12 jaar, verstandig is.

FG-SJG-Daphne-Verspeek-3.jpg

Goed om te weten

Als bezoeker bent u van harte welkom. Het is vaak een moment waar patiënten naar toeleven.
In onze brochure voor bezoekers vindt u meer informatie over een bezoek aan de verpleegafdeling.

Om de rust voor onze patiënten te bewaken vragen wij u:

  • een bezoek te beperken tot maximaal een half uur
  • met niet meer dan 2 bezoekers tegelijk op bezoek te gaan.

Misschien is de patiënt die u bezoekt wel fit, maar liggen er andere patiënten op de kamer voor wie de drukte te veel kan zijn. Wij vragen u hier rekening mee te houden. Wilt u langer blijven of bent u met meer dan 2 bezoekers én staat de gezondheidstoestand van de patiënt dat toe, dan kunt u ook samen het restaurant op de begane grond bezoeken.

Veelgestelde vragen

Om de rust van de patiënten te bewaken is het niet toegestaan om een bezoek te brengen buiten de aangegeven tijden. Voor ouders van minderjarige kinderen en voor mantelzorgers maken wij echter een uitzondering. Bent u mantelzorger, dan kunt u in bijzondere situaties en in overleg met de verpleegkundige, een zorgbadge aanvragen, zodat u ook buiten de bezoektijden naar binnen kunt.

Bezoektijden

Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens uw bezoek is op een aantal afdelingen toegestaan. Behalve op de Intensive Care / Coronary Care, Spoedeisende Hulp en couveusekamer moet uw telefoon altijd uitgeschakeld zijn of op vliegtuigstand staan, dit vanwege de gevoeligheid van de apparatuur. Twijfelt u, vraag er dan gerust naar.

Op iedere patiëntenkamer staat een telefoon waarop u de patiënt rechtstreeks kunt bereiken. Het juiste nummer vindt u op het kaartje dat u van de patiënt zelf of van de verpleegkundige heeft gekregen. Heeft u geen kaartje gekregen, dan kunt u het nummer ook vragen bij de afdeling Receptie & Beveiliging, telefoon: 0495 - 57 21 00.

U kunt eventueel de patiënt op zijn mobiele telefoon bellen. Op een aantal afdelingen zijn mobiele telefoons toegestaan.

Voor patiënten op het VMK centrum en de Special Care mogengeen bloemen worden meegebracht

Bloemen kleuren de dag en zijn daarom op de andere afdelingen zeker welkom. Bloemen of planten in potgrondzijn niet toegestaan op de verpleegafdelingen. De verpleegafdeling heeft enkele vazen, vraag ernaar bij de medewerkers.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang