×

Werken in SJG Weert

Als je kiest voor werken in SJG Weert, kies je voor werken in een kleinschalig streekziekenhuis, midden in de stad. Samen met zo’n 1.100 collega’s lever je een bijdrage aan basiszorg van hoog niveau; direct aan het bed of op een van de ondersteunende afdelingen. Dat doe je met je collega’s binnen SJG Weert, maar zeker ook in samenwerking met onze partners in de regio. Persoonlijk contact, korte lijnen en gastvrijheid kenmerken onze manier van werken. De patiënt staat daarbij steeds op de eerste plaats.

Vacatures

vacatures.jpg
  
    Word jij onze nieuwe collega?
 

Vrijwilligerswerk in SJG Weert

SJG Weert dankt veel aan haar vrijwilligers. Dagelijks bieden ze patiënten in het ziekenhuis een helpende hand. Ook vrijwilliger worden? 

Vrijwilligerswerk

Sanne Minkenberg, verpleegkundige 3e etage

18 april 2017

Hoe ziet jouw dag bij SJG Weert er (ongeveer) uit?
Bij aanvang van mijn dienst ontvang ik de overdracht van mijn collega’s. Vervolgens draag ik zorg voor mijn patiënten, een zeer diverse groep op de Beschouwende etage. Van verpleegtechnische handelingen en visite lopen met de arts, tot een luisterend oor bieden aan bed en een nieuwe patiënt ophalen op de SEH. Daarnaast is het begeleiden van een leerling ook onderdeel van mijn dag. Mogelijk is er een acute verslechtering bij een patiënt waarop ik direct handel. Vervolgens sta ik iemand anders’ familie te woord tijdens het bezoekuur, maak ik medicatie klaar voor toediening en verzorg ik een wond. Ik zorg dat alle gegevens worden vastgelegd in het elektronisch patiëntendossier. Aan het einde van mijn dienst nemen collega’s het over, nadat ik mijn bevindingen heb overgedragen. Kortom multitasken komt volop aan de orde!

Wat maakt dat jij met plezier naar je werk komt?
Verpleegkunde is een veelzijdig vak en geen dienst is hetzelfde. Samenwerken in een team dat streeft naar kwalitatief goede patiëntenzorg is prettig. Ondanks de wisselende werkdruk, haal ik veel voldoening uit mijn werk. Je kunt veel betekenen voor een zieke patiënt en zijn omgeving. Dat maakt dit een mooi beroep. Binnen SJG Weert heerst een fijne, ‘gemoedelijke’ werksfeer en zijn er korte lijnen tussen de verschillende disciplines.

Sociaal werk binnen SJG Weert

SJG Weert wil vanuit een maatschappelijk bewustzijn iets betekenen voor mensen die niet zo gemakkelijk hun weg vinden in de wereld. Daarom zijn we een project gestart met het Pedagogisch Sociaal Werk (PSW). De eerste PSW werkplek is gestart in september 2009 in de keuken. Vervolgens kwamen de horecashop, de afdeling Logistiek en een parkeerwachter erbij. Inmiddels werken diverse cliënten van PSW op verschillende werkplekken in het ziekenhuis. Enkelen hebben inmiddels zelfs een vast contract! De medewerkers van PSW worden begeleid door een jobcoach. Daarnaast zijn op de verschillende werkplekken medewerkers van het ziekenhuis als co-werkers aangewezen. Zij geven instructies en kunnen, indien nodig, de cliënten tijdens het werk ondersteunen.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang