×

Werken in SJG Weert

Als je kiest voor werken in SJG Weert, kies je voor werken in een kleinschalig streekziekenhuis, midden in de stad. Samen met zo’n 1.100 collega’s lever je een bijdrage aan basiszorg van hoog niveau; direct aan het bed of op een van de ondersteunende afdelingen. Dat doe je met je collega’s binnen SJG Weert, maar zeker ook in samenwerking met onze partners in de regio. Persoonlijk contact, korte lijnen en gastvrijheid kenmerken onze manier van werken. De patiënt staat daarbij steeds op de eerste plaats.

Vacatures

vacatures.jpg
  
    Word jij onze nieuwe collega?
 

Vrijwilligerswerk in SJG Weert

SJG Weert dankt veel aan haar vrijwilligers. Dagelijks bieden ze patiënten in het ziekenhuis een helpende hand. Ook vrijwilliger worden? 

Vrijwilligerswerk

Anja van Diepen, Voeding & Service

18 april 2017

Hoe ziet jouw dag bij SJG Weert eruit?
Als medewerker Voeding & Service heb ik wel 8 verschillende diensten. De ene keer werk ik in het restaurant, een andere keer in de afwaskeuken en op weer een ander moment bij het portioneren. Ook de koffieautomaten, vergaderingen en lunches klaar zetten behoren tot mijn werkzaamheden.

Mijn voorkeur gaat uit naar de werkzaamheden in het restaurant. De ochtend begint dan om 7:00 uur met het opstarten van het restaurant. Ik start dan met het afbakken van producten zoals broodjes, saucijzenbroodjes, en appelflappen.  Ook zet ik de vitrines aan en vul ik de gebakskoeling.

Ik maak alvast een kleine voorraad broodjes klaar en tussendoor help ik gasten met een kopje koffie of thee. Ik zorg dat het vuile serviesgoed naar de spoelkeuken gaat en zet het schone serviesgoed weer klaar voor de gasten. Verder vul ik de voorraad in het winkeltje in het restaurant zo goed mogelijk aan.

Dan breekt de lunchtijd aan; tussen de middag van 11:30 tot 14:00 uur is het spitstijd en lekker druk in het restaurant. En na mijn dienst neemt mijn collega het werk over.

Wat maakt jouw werk bijzonder?
De verschillende diensten en werkzaamheden maken elke dag anders; ik heb een zeer gevarieerde week! Er is een fijne werksfeer, met een praatje en een lach op z'n tijd; dat vind ik belangrijk.

Ik bied een luisterend oor aan gasten die een kopje koffie komen drinken. Zij komen dan van een poli met goed of slecht nieuws, en wij zijn dan het eerste aanspreekpunt.

Ik ga met een voldaan gevoel naar huis als ik mijn werk prettig kan overdragen aan mijn collega en de gasten een helpende hand heb kunnen bieden, bijvoorbeeld door mee te lopen met een kopje koffie of soep als ze dat zelf niet meer kunnen dragen.

Sociaal werk binnen SJG Weert

SJG Weert wil vanuit een maatschappelijk bewustzijn iets betekenen voor mensen die niet zo gemakkelijk hun weg vinden in de wereld. Daarom zijn we een project gestart met het Pedagogisch Sociaal Werk (PSW). De eerste PSW werkplek is gestart in september 2009 in de keuken. Vervolgens kwamen de horecashop, de afdeling Logistiek en een parkeerwachter erbij. Inmiddels werken diverse cliënten van PSW op verschillende werkplekken in het ziekenhuis. Enkelen hebben inmiddels zelfs een vast contract! De medewerkers van PSW worden begeleid door een jobcoach. Daarnaast zijn op de verschillende werkplekken medewerkers van het ziekenhuis als co-werkers aangewezen. Zij geven instructies en kunnen, indien nodig, de cliënten tijdens het werk ondersteunen.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang