×

Nazorg

Als blijkt dat na ontslag uit het ziekenhuis nazorg nodig is, wordt u daarbij geholpen door de transferverpleegkundige. De transferverpleegkundige kijkt welke zorg bij uw persoonlijke situatie past en begeleidt u bij het regelen van deze zorg. Hulpbronnen die kunnen worden ingezet:

  • Het aanvragen van huishoudelijke hulp kunt u doen bij het WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) van uw gemeente. Het WMO zal uw aanvraag in behandeling nemen en voor een gesprek bij u thuis komen om de zorgvraag te inventariseren. (Huishoudelijke hulp, vervoersvoorziening, aanpassingen, dagbesteding/huiskamerproject).
    Voor een WMO indicatie wordt een inkomens afhankelijke eigen bijdrage vast gesteld.
    Het WMO heeft ook informatie over maaltijdvoorzieningen en andere ondersteunende diensten.

  • Als u niemand heeft in uw omgeving voor het doen van de boodschappen zijn er ook veel supermarkten die de boodschappen bij u thuis bezorgen.

  • Thuiszorg en revalidatie vallen onder de Zorgverzekerings Wet en wordt vergoed uit het basispakket.

  • Voor zorg vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) wordt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage vastgesteld door het CAK.

  • Indien het medisch niet noodzakelijk is om langer in het ziekenhuis te verblijven en er geen indicatie is voor opname elders kunt u zelf een Zorghotel regelen. Afhankelijk van uw (aanvullende) zorgverzekering kan er een (gedeeltelijke) vergoeding voor staan.

 

 

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang