×

Route

1e etage - route 28

Telefoon

0495 - 57 25 00

Openingstijden

24 uur per dag / 7 dagen per week

Bijzonderheden

Bloemen
Helaas mogen er géén bloemen en planten in potgrond op de verpleegafdeling staan. Ook een bos bloemen is om hygiënische redenen helaas niet toegestaan.

Verpleegafdeling 1 - Intensive Care Unit / Coronary Care Unit (ICU/CCU)

De afdeling bestaat uit twee units; Intensive Care Unit (ICU) en Coronary Care Unit (CCU) en bevindt zich op de eerste etage. De indicatie voor opname kan heel divers zijn, bijvoorbeeld patiënten die bewaking, ondersteuning of bijsturing nodig hebben van vitale lichaamsfuncties en/of specialistische verzorging. Hierbij geldt dat patiënten met hartklachten doorgaans op de CCU worden opgenomen, en andere patiënten op de ICU.

Afhankelijk van de reden van opname is een cardioloog of intensivist verantwoordelijk voor de behandeling. De intensivisten worden ondersteund door collega specialisten die zich verder hebben bekwaamd op het gebied van IC-zorg.

Nazorgpoli voor patiënten van de Intensive Care Unit
Een opname op de ICU kan heel ingrijpend zijn. Vaak begint de verwerking en het echte herstel pas als u weer thuis bent. Om u daarbij te helpen bellen we u drie maanden na thuiskomst op, om te kijken hoe het met u is en of een nazorggesprek voor u iets kan betekenen. Tijdens dit gesprek is er ruimte om eventuele lichamelijke en emotionele klachten - die zijn ontstaan na de ICU-opname - te bespreken. Ook beantwoorden we uw vragen over uw verblijf op de ICU. U mag hierbij een begeleider meenemen. Ter voorbereiding op het gesprek vragen wij u een vragenlijst invullen.

Folders

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang