×

Route

60

Telefoon

0495 - 57 24 80

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00 uur

Keurmerken

LOGO-NIAZ-vierkant.jpg   

Urologie

Urologie houdt zich bezig met aandoeningen aan nieren, urineleiders, blaas en plasbuis, maar ook de prostaat en de geslachtsorganen van de man horen bij dit vakgebied.

Vergrote prostaat
Een veel voorkomende aandoening bij oudere mannen is een vergrote prostaat. Dit kan ernstige plasklachten veroorzaken die bij meer dan 3% van de mannen boven 75 jaar voorkomen. Vaak kunnen medicijnen de ergste plasklachten verhelpen. In andere gevallen biedt een operatie uitkomst. Binnen SJG Weert worden operaties bij vergrote prostaat uitgevoerd met een lasertechniek, waarmee de operatie snel, precies en bloedloos kan worden uitgevoerd. Er wordt naar gestreefd de katheter na de ingreep binnen een dag te verwijderen.

Urodynamisch onderzoek
Met een urodynamisch onderzoek kan de functie van de blaas en het afsluitmechanisme van de blaas worden getest. Doel van het onderzoek is na te gaan wat de oorzaak is van de plasklachten. Urodynamisch onderzoek zal vaak verricht worden indien u klachten heeft van bemoeilijkt plassen (obstructie) of ongewild urineverlies (incontinentie). Ook wanneer u in combinatie met plasproblemen nog andere aandoeningen heeft of wanneer de oorzaak van uw klachten niet duidelijk is, kan door middel van urodynamisch onderzoek gezocht worden naar de oorzaak van uw klachten.

Folders

Oncologisch Netwerk Zuid-Oost Nederland

SJG Weert is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van 9 ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

 

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang