×

Route

Gebouw 2

Telefoon

0495 - 57 28 50

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 17:00 uur

Bijzonderheden

Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde is gelegen in 'SJG - Gebouw 2'. Dit is het gebouw rechts naast de slagbomen van de parkeerplaats. U herkent het aan het bord aan de gevel.


De behoefte om medisch verantwoord te sporten, is groter dan ooit. Het Sport Medisch Adviescentrum in SJG Weert wordt uitgevoerd door Mediweert en is gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van sportblessures en klachten die ontstaan door inspanning. Met een uitgebreide expertise staan ze klaar voor top- en recreatiesporters. U kunt hier ook terecht voor medische sportkeuringen en inspanningstesten.

Blessure of andere sportgerelateerde klachten
De sportarts stelt een deskundige diagnose waarbij alle aspecten van sportbeoefening worden meegenomen. Na de diagnose besluit de sportarts, in overleg met u, welke vervolgbehandelingen plaats kunnen vinden. Soms kan de sportarts u zelf behandelen door middel van orthomanuele behandelingen. Het kan echter zijn dat u wordt doorverwezen naar een andere arts of professional, zoals de sportfysio-, sportpodotherapeut of sportdiëtist.         

Een verwijsbrief van een huisarts, specialist of fysiotherapeut is nodig bij blessureconsulten, andere sport gerelateerde klachten of ten behoeve van revalidatie bij chronische aandoeningen. Vergoeding vindt plaats vanuit de basiszorgverzekering. Hiervoor wordt uw eigen risico aangesproken.

Preventief sportmedisch onderzoek / keuring
Een sportmedisch onderzoek is een beoordeling van de individuele gezondheid en geschiktheid om te sporten en te bewegen. De inhoud van het onderzoek wordt aangepast aan het type sport, de intensiteit en leeftijd en kan o.a. bestaan uit een uitgebreid onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat, hartfilmpje, longfunctietest, inspanningstest, biometrie en bloed- en urinetest.                                                                                

Hiervoor heeft u geen verwijsbrief nodig. Deze onderzoeken worden deels of volledig vergoed vanuit het aanvullende zorgverzekeringspakket, indien u dit heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Uw eigen risico wordt niet aangesproken.

Op de website van Mediweert vindt u meer informatie over de diverse mogelijkheden.

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang