×

Route

Gebouw 2

Telefoon

0495 - 57 28 50

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 17:00 uur

Bijzonderheden

Keurmerken

LOGO-NIAZ-vierkant.jpg  

Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde is verhuisd naar 'SJG - Gebouw 2'. Dit is het gebouw rechts naast de slagbomen van de parkeerplaats. U herkent het aan het bord aan de gevel.


De behoefte om medisch verantwoord te sporten, is groter dan ooit. De gedachte dat een blessure alleen door de nodige rust wel zal herstellen is achterhaald. Het Sport Medisch Adviescentrum in SJG Weert wordt uitgevoerd door Mediweert en is gespecialiseerd in het behandelen en voorkomen van acute en geleidelijke sportblessures en klachten die ontstaan door inspanning. Met een uitgebreide expertise staan ze klaar voor top- en recreatiesporters. U kunt hier ook terecht voor medische sportkeuringen en inspanningstesten. Het is niet nodig een verwijsbrief te hebben van een huisarts, specialist of fysiotherapeut.

Blessure of andere sportgerelateerde klachten
De sportarts stelt een deskundige diagnose waarbij alle aspecten van sportbeoefening worden meegenomen. Na de diagnose besluit de sportarts, in overleg met u, welke vervolgbehandelingen plaats kunnen vinden. Soms kan de sportarts u zelf behandelen door middel van orthomanuele behandelingen. Het kan echter zijn dat u wordt doorverwezen naar een andere arts of professional, zoals de sportfysio-, sportpodotherapeut of sportdiëtist.

Preventief sportmedisch onderzoek / keuring
Een sportmedisch onderzoek is een beoordeling van de individuele gezondheid en geschiktheid om te sporten en te bewegen. De inhoud van het onderzoek wordt aangepast aan het type sport, de intensiteit en leeftijd en kan o.a. bestaan uit een uitgebreid onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat, hartfilmpje, longfunctietest, inspanningstest, biometrie en bloed- en urinetest.

De meeste onderzoeken en behandelingen rondom sportgeneeskunde worden uitgevoerd door het zelfstandig behandelcentrum van SJG Weert: Mediweert. Op de website van Mediweert vindt u meer informatie over de diverse mogelijkheden.

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang