×

Route

Gebouw 2

Telefoon

0495 - 57 24 90

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:00 - 17:00 uur

Reumatologie

De polikliniek Reumatologie is gelegen in 'SJG - Gebouw 2'. Dit is het gebouw rechts naast de slagbomen van de parkeerplaats. U herkent het aan het bord aan de gevel.


Reumatologie houdt zich bezig met het behandelen van ziekten en aandoeningen die pijn veroorzaken in het bewegingsapparaat, zoals botten, gewrichten, gewrichtkapsels, spieren en pezen. Klachten die bij reumatische aandoeningen voorkomen zijn o.a. moeilijk bewegen en pijn bij het bewegen door stijve spieren of gewrichten.

De reumatologen worden ondersteund door een Physician Assistant (PA). De PA is medisch geschoold om taken van de specialist over te nemen. De PA werkt op dezelfde manier als de reumatoloog en is bevoegd tot het stellen van diagnoses binnen het vakgebied, voorschrijven van medicatie en aanvragen en beoordelen van aanvullend onderzoek.

Daarnaast is er ook een reumaverpleegkundige. Zij kan meer uitleg geven over o.a. ziektebeelden, gebruik en mogelijke bijwerkingen van medicatie en gebruik van hulpmiddelen.

Folders

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang