×

Route

44

Telefoon

0495 - 57 22 50

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:30 - 17:00 uur

Keurmerken

LOGO-NIAZ-vierkant.jpg   

Informatiebijeenkomsten

agenda.png

Kindergeneeskunde

Op de polikliniek Kindergeneeskunde kunnen de kleine patiënten terecht. De kinderartsen behandelen kinderen van alle leeftijden: van pasgeborenen tot 20-jarigen. Ze stemmen de behandeling en begeleiding van kinderen af op hun leeftijd, lichaamsbouw, maar ook op hun ontwikkelingsniveau. Dit gebeurt altijd in nauw overleg met de ouders of verzorgers van de patiënt. 

Speciale spreekuren
Kindergeneeskunde heeft naast een algemeen spreekuur ook verschillende gespecialiseerde poliklinieken (spreekuren) bijvoorbeeld voor ADHD, alcohol en jeugd, astma, kindercardiologie en poep- en plasproblemen (Ploeppoli). In deze speciale spreekuren werken gespecialiseerde verpleegkundigen nauw samen met de kinderartsen. Ook is er binnen SJG Weert een orthopedagoge werkzaam. Indien ouders bij kinderarts geweest zijn en vragen hebben over gedrag of opvoeding kan in overleg met kinderarts een afspraak met haar gemaakt worden.

Kinderdiabeteszorg
De kinderdiabeteszorg is geconcentreerd in Roermond. Wij verwijzen u voor informatie naar de website van het Laurentius ziekenhuis te Roermond of van KDZL, de samenwerkende Limburgse diabetesbehandelaren.

Informatie voor de kleine patiënten
Een bezoek aan het ziekenhuis of een opname kan voor een kind heel ingrijpend zijn. Samen met de ouders proberen we de kleine patiënten zo goed mogelijk voor te bereiden. Dat doen we met gesprekken, boekjes en het zogenaamde voorbereidingskoffertje. Heel veel informatie is ook te vinden op onze website, onder het tabblad 'Kinderen'.

Ondersteuning bij borstvoeding (lactatie)
De meeste ouders ondervinden gelukkig weinig problemen bij het geven van borstvoeding. Maar soms gaat borstvoeding geven niet vanzelf. In dat geval kunnen moeders, zowel in het ziekenhuis als in de  thuissituatie, terecht bij de lactatiekundige. Deze verpleegkundige is speciaal opgeleid voor het adviseren en begeleiden van ouders bij problemen rondom de borstvoeding. Kijk ook op de website van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen voor informatie over hulp bij borstvoeding en een lactatiekundige bij u in de buurt.

Folders

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang