×

Kraamsuites

Soms is het niet mogelijk om thuis in de vertrouwde omgeving te bevallen. Bevallen in een ziekenhuis kan u een veiliger gevoel geven of er is deskundige begeleiding bij de bevalling noodzakelijk. We doen er alles aan om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. Daarvoor zijn speciale kraamsuites beschikbaar binnen het Vrouw-Moeder-Kind centrum (VMK). Op het VMK is de helft van het totale aantal patiëntenkamers een kraamsuite en/of eenspersoonskamer. Op deze kamers kan de partner blijven slapen.

Het voordeel van de kraamsuites is dat moeder, partner en baby vanaf de opname tot aan het ontslag in dezelfde kamer verblijven. Elke kamer heeft een eigen douche/badkamer, een ruime commode met babybadje, een wiegje en een comfortabel opklapbed voor de partner. Daarnaast is er televisie en internetverbinding. Wanneer uw baby opgenomen moet worden op de couveuse-afdeling krijgt u een andere kamer dichter bij de couveuse-afdeling.

De verpleging stelt u en uw gezin centraal en houdt rekening met uw wensen voor de verzorging. Voor extra ondersteuning bij borstvoeding is een lactatiekundige beschikbaar. Daarnaast is het goed om te weten dat gynaecologen, verloskundigen, anesthesiologen en een OK-team 24 uur bereikbaar zijn.

Bezoek
De partner is op elk moment welkom. Voor andere familieleden zijn er vaste bezoektijden:

  • 11:00 - 11:30 uur
  • 15:00 - 16:30 uur
  • 18:00 - 19:30 uur

Geboorteaangifte nu online

In de gemeente Weert kunnen ouders vanaf 16 juni 2016 de geboorte van hun kind(eren) digitaal aangeven. Dat kan ook in het ziekenhuis. Voor de wettelijk verplichte handtekening komt een ambtenaar burgerlijke stand op dinsdagen en donderdagen naar SJG Weert. U kunt hiervoor een afspraak maken via: www.weert.nl/geboorte.

Geboorteaangifte in het ziekenhuis

SKOO20120416-0521.jpg

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang