×

Kraamsuites

Soms is het niet mogelijk om thuis in de vertrouwde omgeving te bevallen. Bevallen in een ziekenhuis kan u een veiliger gevoel geven of er is deskundige begeleiding bij de bevalling noodzakelijk. We doen er alles aan om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. Daarvoor zijn speciale kraamsuites beschikbaar binnen het Vrouw-Moeder-Kind centrum (VMK). Op het VMK is de helft van het totale aantal patiëntenkamers een kraamsuite en/of eenspersoonskamer. Op deze kamers kan de partner blijven slapen.

Het voordeel van de kraamsuites is dat moeder, partner en baby vanaf de opname tot aan het ontslag in dezelfde kamer verblijven. Elke kamer heeft een eigen douche/badkamer, een ruime commode met babybadje, een wiegje en een comfortabel opklapbed voor de partner. Daarnaast is er televisie en internetverbinding. Wanneer uw baby opgenomen moet worden op de couveuse-afdeling krijgt u een andere kamer dichter bij de couveuse-afdeling.

De verpleging stelt u en uw gezin centraal en houdt rekening met uw wensen voor de verzorging. Voor extra ondersteuning bij borstvoeding is een lactatiekundige beschikbaar. Daarnaast is het goed om te weten dat gynaecologen, verloskundigen, anesthesiologen en een OK-team 24 uur bereikbaar zijn.

Bezoek
De partner is op elk moment welkom. Voor andere familieleden zijn er vaste bezoektijden:

  • 11:00 - 11:30 uur
  • 15:00 - 16:30 uur
  • 18:00 - 19:30 uur

Geboorteaangifte nu online

In de gemeente Weert kunnen ouders de geboorte van hun kind(eren) digitaal aangeven. Dat kan ook in het ziekenhuis. U kunt hiervoor een afspraak maken via: www.weert.nl/geboorte.

Geboorteaangifte in het ziekenhuis

SKOO20120416-0521.jpg

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Eigen risico 'verblijf gezonde moeder'

Soms is het na de bevalling om medische redenen nodig dat uw kindje nog even in het ziekenhuis blijft. Uiteraard mag u dan als moeder bij uw kindje blijven. De kosten hiervan, (in tegenstelling tot alle andere ziekenhuizorg die is gerelateerd aan de geboorte van uw kindje), gaan ten koste van uw eigen risico. We willen u hierop attenderen om te voorkomen dat u wordt verrast door een rekening voor uw verblijf als 'gezonde moeder' in het ziekenhuis.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang