×

Route

59

Telefoon

0495 - 57 26 15

Openingstijden

Behandelingen: maandag t/m vrijdag: 08:30 - 18:00 uur
Afdelingsbalie (assistente) bereikbaar tussen 08:00 - 17:00 uur

Bijzonderheden

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van SJG Weert begeleiden en adviseren u wanneer u klachten of beperkingen heeft bij het bewegen. De oorzaken kunnen heel divers zijn, maar de behandeling richt zich altijd op het bevorderen van uw herstel en op het voorkomen of verergering van de klachten.

Fysiotherapie op de afdeling
Als u opgenomen bent in het ziekenhuis kan het ook zijn dat u fysiotherapie krijgt, bijvoorbeeld om u te helpen om na een operatie weer in beweging te komen of om uw herstel te bevorderen. De fysiotherapeut komt aan uw bed voor een onderzoek en bespreekt met u welke behandeling nodig is. De fysiotherapeut zal zelf met u aan de slag gaan, maar het kan ook zijn dat u oefeningen krijgt die u zelf op uw kamer en in de gang kunt uitvoeren.

Fysiotherapie op de polikliniek
Er wordt onderscheid gemaakt tussen klinische en poliklinische fysiotherapie. Als u klachten heeft, waarbij de fysiotherapeut u kan helpen, kunt u een afspraak maken zonder verwijzing van de huisarts. De fysiotherapeut zal u onderzoeken en zal samen met u kijken naar uw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden.

Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie wordt binnen SJG Weert overwegend uitgevoerd door het zelfstandig behandelcentrum Mediweert. Op de website van Mediweert vindt u meer informatie over de diverse mogelijkheden.

Kosten en vergoedingen
Fysiotherapie tijdens de opname wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor poliklinische fysiotherapie kunt u bij SJG Weert terecht met of zonder verwijzing van een (huis)arts. Tegenwoordig moet u aanvullend verzekerd zijn om in aanmerking te komen voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding. Om verrassingen te voorkomen, raden wij u aan om vooraf uw polis te controleren op de vergoeding die u kunt krijgen voor de fysiotherapie. De tarieven voor fysiotherapie kunnen bij het ziekenhuis enigszins afwijken van die van particuliere praktijken. Dit komt doordat het ziekenhuis grotere contracten afspreekt met zorgverzekeraars. Hoe hoog het tarief voor u is, hangt af van uw verzekering.

Alle fysiotherapeuten zijn op meerdere afdelingen en poliklinisch werkzaam en hebben daarnaast één of meerdere specialismen.

Folders

Voorkom onverwachte kosten

Niet alle onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis worden zondermeer vergoed door de zorgverzekering. Het is daarom verstandig om dit vooraf na te kijken zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang