×

Griepepidemie zorgt voor drukte

16 maart 2018
Categorie: Algemeen, Patiënten

De griepepidemie is groot dit jaar en dat zien we binnen SJG Weert duidelijk terug in het aantal patiënten dat onze zorg momenteel nodig heeft. Daar waar de meeste mensen de griep thuis uitzieken, geldt dit niet voor kwetsbare mensen zoals longpatiënten en ouderen. Dat betekent dat zij onze zorg hard nodig hebben en de volle capaciteit van ons ziekenhuis benut wordt. Aan de andere kant zien we ook veel medewerkers met griepachtige verschijnselen, waardoor we te maken hebben met personele krapte. We zijn hier overigens niet de enige in, vrijwel alle ziekenhuizen in de regio kampen met hetzelfde probleem. Het betekent dat we op korte termijn niet aan alle zorgvragen kunnen voldoen en dat we sommige zorgvragen die even kunnen wachten enige tijd uitstellen.

Wat betekent dit concreet?
Het kan betekenen dat we geplande operaties verplaatsen naar een andere datum. Dit doen we uiteraard alleen als dit veilig en verantwoord is voor de patiënten in kwestie. Met de vrijgekomen ruimte, kunnen we weer patiënten helpen die dírect hulp nodig hebben. Wij begrijpen dat dit heel vervelend is, maar hopen op uw begrip voor deze maatregel. Patiënten van wie de operaties worden verplaatst, worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Zij ontvangen op korte termijn een nieuwe afspraak voor hun operatie.

Omdat de wachttijd op de Spoedeisende Hulp momenteel kan oplopen, kijken we kritisch welke patiënten ook via de polikliniek geholpen kunnen worden. Voor deze patiënten wordt een afspraak ingepland, ook weer om de vrijgekomen ruimte op de Spoedeisende Hulp te kunnen gebruiken voor de patiënten die dírect onze zorg nodig hebben.

Veel beterschap
We hopen de griefgolf haar piek heeft bereikt en dat de genoemde maatregelen zeer binnenkort niet meer nodig zijn. Tot die tijd vragen we uw begrip, wanneer u wat langer moet wachten dan u normaal van ons gewend bent of wanneer we u bellen om een eerder gemaakte afspraak te verzetten.

We wensen iedereen die geveld wordt door de griep veel beterschap. Eventuele nieuwe maatregelen die te maken hebben met de griepgolf zullen wij via onze website en social media-kanalen laten weten. 

© 2014 SJG Weert | Gerealiseerd door Finetic en Beeldvang